Viisi paikkaa, joihin voisin palata vaikka heti

Kun olin lapsi, perheemme matkailu keskittyi pääasiassa sukulaisten luona kiertelyyn ympäri Suomen. Emme tehneet mitään ulkomaanmatkoja, ellei vierailua Norjan puolella Lapin matkalla tai Tukholman-risteilyä lasketa. En ajattele tätä mitenkään katkerana, koska aikuisiällä olen sitten ottanut takaisin sen, mistä ehkä aiemmin olin jäänyt paitsi. Olemme laskeneet, että kun kaikki reissut lasketaan yhteen, olemme mieheni kanssa viettäneet yhdessä ulkomailla reilun vuoden ja vierailleet yli 20 maassa. Kolmenkympin kriisiä käsittelevässä tekstissä puhuinkin jatkuvasta kaukokaipuustani.

Ensi kesänä minun oli tarkoitus tehdä ensimmäinen pitkä reissu ihan itsekseni, suuntana todennäköisesti Meksiko. Ymmärrettävistä syistä tuo reissu jää nyt tekemättä. Onneksi en ollut vielä lyönyt mitään lukkoon tai ostanut lippuja, joten harmitus ei ole niin suuri. Matkajalkaa kuitenkin vipattaa, joten ajattelin palata hieman vanhoihin reissuihin ja listata teille viisi paikkaa, joihin voisin palata takaisin heti, kun tilanne sen sallisi. Samankaltaisia reissumuisteloita olen nähnyt parissa muussakin blogissa, joten ihan yksin en taida haaveideni kanssa olla.

1. Puerto Escondido, Meksiko

Puerto Escondido sijaitsee Meksikon Tyynenmeren-puoleisella eli länsirannikolla. Se on tunnettu erityisesti surffaajien keskuudessa, mutta on muutenkin mukava rantakohde. Me asustelimme Punta Zicatelan kylässä osana Meksikon ja Väli-Amerikan reissuamme keväällä 2017. La Puntasta tuli paikka, jossa olemme asuneet reissuillamme pisimpään yhtäjaksoisesti: Vietimme siellä vajaat neljä viikkoa. Noiden viikkojen aikana kengät sai oikeastaan hylätä käytöstä kokonaan ja päivät kuluivat surffaamisen opettelussa ja riippumatossa lueskellessa. Pikku paikassa suosikkiravintolat kävivät nopeasti selviksi, ja paljon kokkailimme itsekin, sillä asuimme keittiöllisissä huoneistoissa. Escondidosta on tullut meille sellainen haavepaikka, johon viittaamme aina välillä, kun tekee mieli vain napata passi taskuun ja lähteä. Siellä voisin kuvitella jopa asuvani.

2. Weligama, Sri Lanka

Weligamassa, Sri Lankan etelärannikolla, vierailimme ensimmäisen kerran reilu vuosi sitten ja olemme ehtineet käydä siellä jo toistamiseen, kun palasimme häämatkamme lopuksi sinne viime uuden vuoden tienoilla. Molemmilla kerroilla viivyimme tuossa rantakaupungissa pari viikkoa. Sielläkin meitä viihdytti lähinnä surffaus. Weligama on paljon aloittelijaystävällisempi paikka kuin Punta Zicatela, joten onnistumisiakin tuli enemmän. Asustimme Weligamassakin vähän kauempana keskustasta, noin puolitoista kilometriä itään, jolloin pääsimme kauemmas liikenteen pörinästä ja lähemmäs rantaa. Weligamassa ei surffaamisen ja normaalin elämisen lisäksi ollut mitään ihmeellisiä nähtävyyksiä, mutta sielläkin aika kului ja voisin kuvitella viettäväni siellä pidemmänkin aikaa.

3. Sugar Beach, Filippiinit

Filippiinien matkastamme onkin jo vähän enemmän aikaa, sillä siellä vierailimme keväällä 2014. Viimeinen paikka, jossa oleilimme ennen kotiinpaluuta oli Sugar Beach, joka sijaitsee Negros-saaren lännimäisellä laidalla. Vietimme viitisen päivää Takatuka Lodgessa, mahtavassa mielikuvitusmaailmaa muistuttavassa hotellissa. Niin hyvin viihdyimme, ettemme koko vierailun aikana poistuneet hotellimme alueelta kertaakaan, vaikka yleensä kyllä tykkäämme seikkailla ympäriinsä. Ranta oli ihanan rauhallinen ja täydellisen valkohiekkainen. Paluuta Sugar Beachille olemme pariin kertaan harkinneet, mutta ainakaan vielä ei ole tiemme sinne takaisin vienyt.

4. Komodo, Indonesia

Indonesiassa seikkailimme keväällä 2015, ja yksi reissumme kohokohdista oli sukellusreissu Komodon kansallispuistossa, joka sijaitsee Balilta muutama sata kilometriä itään. Vietimme neljä päivää liveaboard-veneellä ja sukelsimme päivittäin kolme-neljä kertaa. Sukelluskohteena Komodo on maailman parhaita, eikä pinnan yläpuolisissa maisemissakaan ollut valittamisen varaa. Komodolle lähtisi mieluusti sukeltamaan milloin vain. Harmi vaan, ettei se ole ihan helpon matkan päässä täältä Espoosta.

5. Cayos Cochinos, Honduras

Honduras ei välttämättä ole jokaisen matkailijan vierailulistalla, mutta me olemme käyneet siellä jo kahdesti. Minä lähtisin koska vain uudelleenkin, joskin ulkoministeriön sivuilta pitäisi tarkistaa maan turvallisuustilanne. Cayos Cochinosin saariryhmä sijaitsee lähellä Roatanin ja Utilan saaria, jotka saattavat joillekin olla tutummat. Saarten suurin vetonaula on sukellus, ja sukeltamista mekin pääasiassa harrastimme. Asustelimme pikkiriikkisellä Chachahuaten saarella ja jos nyt lähtisimme takaisin, majoittuisimme sen viereiselle saarelle, joka näkyy ylläolevassa kuvassa. Sitä ei näy kartassakaan ainakaan erillisenä saarena, mutta se kulkee kai nimellä Chachahuate 2.

Eihän tämä nyt omaa matkakuumetta ainakaan helpottanut, mutta aina välillä on ihana palata muistoihin. Löytyikö listalta joku kiinnostava paikka, josta haluaisit tietää lisää?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös