Suuruudenhulluja ruokasuunnitelmia?

Koronan aiheuttamista poikkeusoloista on ollut hyötyäkin, kuten monessa paikassa on positiivisesti muistutettu: osa urheilee enemmän, perheen kesken tehdään uusia asioita ja moni on ehtinyt lukea ensimmäistä kertaa vuosiin. Meillä koronanvälttely on tehostanut ruokaostoskulttuuria. Jo pitkään meidän on pitänyt suunnitella tehokkaammin tulevia aterioita, mutta arjen kiireessä se sitten on vähän jäänyt ja kauppaan on menty ilman suunnitemia, tai suunnitelmat on tehty häthätää juuri ennen lähtöä.

Nyt korona-aikana olemme kuitenkin vältelleet liiallista kaupassakäyntiä, joten olemme turvautuneet Prisman keräilypalveluun tai pari kertaa tehneet itse isomman ostossatsin pyrkien ostamaan tulevan viikon ruoat kerralla. Tulevan viikon ruoat on mietitty etukäteen, mutta silti tilaus tai ostokset on tehty vähän kiireellä eikä ruokalistaan ole käytetty juurikaan mielikuvitusta. Suunnitelmat kiertävät aika vähien ruokalajien kehää. Meillä on viime viikkoina syöty aika monta kertaa kana-pastasalaattia ja jauhelihatortilloja. Molemmat ovat hyviä, mutta nyt alkaa jo riittää.

Tänään tiedossa olisi kauppareissu, koska Prisman noutoaikoja olisi tarjolla vain kuukauden päähän (kyttäämällä olemme välillä saaneet saman päivän aikoja). Meidän piti lähteä kauppaan jo alkuiltapäivästä, mutta lähtö venyi, kun mies uppoutui töihin ja minä peittoihin. Ja se oli oikeastaan hyvä, koska nyt minulla on ollut aikaa suunnitella tulevan viikon ruokalistaa mielikuvituksekkaammaksi. Ja tietysti vähän intouduin. Nyt kauppalista on rustattu kaksin puolin täyteen ostoksia, ja uusia ruokakokeiluja on tiedossa ihan useampia.

Osa resepteistä on vanhoja tuttuja, joita olen joskus kokeillut, mutta unohtanut. Tähän sarjaan kuuluu ainakin jogurttinen kvinoa-kanasalaatti. Instagramin puolella hehkuttelin toissapäivänä onnistuneesta vegaaniruokakokeilusta, kun tein mausteista tofuwokkia. Sitä pitää kokeilla heti uudelleen, kun kaaliakin on vielä iso kerä jääkaapissa. Uutena kokeiluna listalla on savulohi-parsarisotto. Olen tehnyt risottoa vain kerran aiemmin, koska olin pitkään siinä harhaisessa käsityksessä, että risotolla tarkoitetaan jotain sellaista kouluruokalasta tuttua riisin, jauhelihan ja pakastevihannesten sekoitusta. Myös grillailla pitää kevään kunniaksi.

Valmistauduin suunnitelmissani jo tulevaan vappuunkin. Sima-aineksia ostin jo viimeksi kaupassa käydessäni, koska en muistanut, kauanko siman pitää antaa tekeytyä. Vielä emme ole simaa laittaneet käymään. Sen on yleensä puoliso hoitanut, koska minä en edes juo simaa juurikaan. Ajattelin paistella myös pitkästä aikaa munkkeja. Noudatan gluteenitonta ruokavaliota, joten lähes kaikki pullataikinaan perustuvat leipomuskokemukset ovat olleet vähän valjuja, mutta yritetään nyt taas.

Eli viikonlopun ja ensi viikon ohjelmassa on paljon ruoanlaittoa... Pitiköhän minun tehdä jotain töitäkin? Yritän parhaani mukaan harjoitella myös ruokakuvausta tuossa häärimisen ohessa, jotta saatte ihailla innostukseni tuotoksia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös