Parasta just nyt: Seitsemän asiaa, jotka tekevät minut onnelliseksi

Minulla on nyt jo muutaman päivän soinut päässä Robinin Parasta just nyt -kappale, koska etäliikkatuntitekemistä etsiessäni törmäsin videoon, jossa kyseinen biisi soi. Tänään sitten tuli sellainen olo, että ehkä tällaisena leppoisana sunnuntaina onkin hyvä pysähtyä miettimään, mikä on tällä hetkellä hyvin eli parasta just nyt.

1. Kesä on jo ihan nurkan takana.

Edellisessä tekstissäni laskeskelin jäljellä olevia työpäiviä ennen kesälomaa, ja loman alkaminen on tietysti ihana asia. Mutta erityisesti ilahduttaa se, että kesä tuntuu koko ajan olevan lähempänä myös sään puolesta. Tänään lenkillä piti ottaa huppari pois, kun aurinko lämmitti niin kuumasti. Ulkona myös tuoksui ihanan keväiseltä. Puutkin alkavat pikkuhiljaa vihertää, mikä aina tuo omalla tavallaan kesän odotuksen ulkona liikkumiseen.

2. Liikunnan harrastaminen rutinoituu.

Minun on viime vuosina ollut tosi hankalaa löytää liikkumiseen rutiinia. Olen tehnyt vähän sitä sun tätä silloin tällöin. Ja useimpina päivinä olen ollut ihan vain arkiliikunnan varassa. Nyt on parin viikon ajan tullut suunniteltua treenit etukäteen ja pysyttyä suunnitelmissa. Lisäksi olen tehnyt aamulenkkejä varsinaisten treenien päälle, koska muuten päivän askelmäärä jää huolestuttavan alhaiseksi. Pari viikkoa ei varmasti kuulosta paljolta, mutta pitää tarttua pieniin voittoihin. Ihan täydellistä olisi, jos hallitus tänään tai huomenna ilmoittaisi, että uimahallit avataan taas. Olisi ihana päästä uimaan ja vesijuoksemaan tuohon Leppävaaran maauimalaan!

3. Blogin kirjoittaminen tuntuu mukavalta.

Uuden blogin kirjoittaminen on lähtenyt rullaamaan. Välillä on hieman vaikea valita, mihin aiheeseen tarttuisi missäkin kohtaa, mutta tyhjästä ei ole tarvinnut aiheita keksiä. Samalla olen opetellut hieman kuvien värien säätöä ja huomannut, kuinka pienet jutut vaikuttavat siihen, että kuvat näyttävät paremmilta. On ollut kiva, että on joku tällainen harrastus, mihin paneutua, kun muuten aktiviteetit ovat vähissä. Ikkunoita en kyllä vieläkään ole saanut pestyä, joten kauhean tylsää ei ole päässyt tulemaan...

4. Kiireettömyys on ilahduttavaa.

Viime aikoina ei ole ollut kiire oikeastaan mihinkään. Viikoissa on hyvin vähän aikataulutettuja menoja, joten kaiken saa tehdä omaan tahtiin. Lisäksi on ollut ihan luvallista vain lorviakin, sillä tällä hetkellä on aika vähän asioita, jotka olisi pakko hoitaa. No, se ikkunanpesu hieman kummittelee takaraivossa koko ajan, mutta näkeehän noista vielä läpi. Toki työpäiviin mahtuu välillä kiireisempiä hetkiä, mutta jotenkin omaa työtäkin olen pystynyt hallitsemaan paremmin. Muistin kyllä vappuaattona, että olen unohtanut tehdä yhden isomman jutun, mutta katsellaan sitä huomenna.

5. Kaupassakäymisestä on tullut suunnitelmallisempaa.

Kerroin viikko sitten ruokasuunnitelmistani kirjoitellessani, kuinka hoidamme kauppaostokset nyt korona-aikaan paljon aiempaa suunnitelmallisemmin. Pyrimme ostamaan kerralla koko viikon ruoat siten, että vain vähän tarvitsee täydentää esim. hedelmä- tai kasvisvarastoja. Ja okei, kokisvarastoja olen myös täydentänyt kesken viikon. Tämä on tehnyt ruokailusta suunnitelmallisempaa ja heräteostosten mahdollisuus on vähentynyt. Ja kun ajoissa rupeaa suunnittelemaan, tulee tehtyä myös monipuolisemmin eri ruokalajeja. Seuraavaksi rupeankin miettimään, mitäs ensi viikolla syötäisiin.

6. Menetin podcast-neitsyyteni.

Kirjojen, leffojen ja tv-sarjojen kohdalla olen hieman huono tarttumaan uusiin, ja olenkin lukenut monet kirjat ja katsonut tv-sarjoja useaan kertaan. Joku pettymisen pelko kai tässä on kyseessä, vaikka monissa asioissa olenkin ihan kokeilunhaluinen. Podcastit ovat menneet vähän samaan sarjaan. Olen monesti päättänyt, että nyt voisin kuunnella jotain, mutta en sitten kuitenkaan ole osannut tarttua mihinkään. Nyt olen viimein menettänyt podcast-neitsyyteni Auta Antti -sarjaa muutaman jakson kuuntelemalla. Päädyin tähän, koska sitä olin kuullut runsaasti kehuttavan. Ja olen kyllä tykännyt. Vaikka lenkeillä on kiva kuunnella luontoääniä tai musiikkia, on tuo podcastin kuunteleminen tuonut lenkkeihinkin vaihtelua. Välillä jopa niin, että olen kiertänyt vielä ekstralenkin, koska en ole malttanut kuuntelua lopettaa. Eli saa suositella hyviksi koettuja podcasteja!

7. Aamulla on mahdollista pussailla.

Minun ja mieheni vuorokausirytmit poikkeavat toisistaan melko paljon, ja minä saatan herätä kolme tuntia häntä aikaisemmin. Normaalioloissa tämä tarkoittaa sitä, että puolisoni heräilee siinä vaiheessa, kun minä olen tehnyt jo pari tuntia töitä. Hiippailen siis aamulla ulos yrittäen olla herättämättä häntä. Nyt, kun työskentelen kotoa, voin useimpina päivinä pitää pienen tauon, jonka aikana käyn pussailemassa miehen hereille. Pientä luksusta tämäkin. 🙂

Löytyykö näistä samaistuttavia onnellisuuden aiheita? Mikä teidän elämässänne on parasta just nyt?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös