Loma Suomessa, osa 4: Hääpäivä Vaasassa

Tuntuu, että Vaasassa vietetystä ensimmäisestä hääpäivästämme on kulunut jo pieni ikuisuus, koska tähän väliin mahtuu vaikka minkälaisia kokemuksia. Oikeasti siitä on puolisentoista viikkoa. Viime viikon maanantaina siis päätimme viikon kestäneen mökkeilyrupeamamme Lappajärvellä ja ajelimme Vaasaan. Mieheni oli saanut tehtäväkseen järjestää hääpäiväksemme ohjelmaa, sillä minä olen huolehtinut vuosipäiväohjelmastamme viime vuosina. Sainkin viikonloppuna tiedon, että Vaasaan suuntaamme, mutta tarkemmat tiedot ohjelmasta ja majoituksesta jäivät vielä yllätykseksi.

Maanantaina Vaasaan saavuttuamme ehdimme käydä lounaalla Bank & Pocket -ravintolassa ja ottaa vastaan huoneen Sokos Hotel Vaakunasta. Tämän jälkeen sain ohjeistuksen pukeutua ulkoilua ja pientä liikuntaa silmälläpitäen. Myös mieheni valkkaili housuja ja pohti päällepantavaa. En osannut arvata, mitä tuleman piti, vaan jännitys alkoi vähän kohota.

Eihän meillä mitään yhteistä ohjelmaa ollut, vaan mieheni pisti minut hyppäämään tandemhypyn laskuvarjolla Vaasan laskuvarjokerholla, kuten oli huomenlahjaksi luvannut. Tästä kokemuksesta pitää kuitenkin kirjoittaa ihan oma tekstinsä.

Kuva: Jaakko/Skydive Vaasa
Kuva: Jaakko/Skydive Vaasa

Illaksi olimme yhdessä valinneet ravintolan, jossa pystyimme asiaankuuluvasti juhlistamaan ensimmäistä hääpäiväämme. Ravintolaksi valikoitui HEJM, joka osoittautui erinomaiseksi valinnaksi! Söimme molemmat HEJMin neljän ruokalajin menun juomineen, ja saimme nauttia toinen toistaan kauniimmista ja herkullisemmista ruokalajeista. Palvelu oli ensiluokkaista ja ravintolatila kaunis ja loistavalla paikalla rannassa. Sataprosenttinen suositus tälle ravintolalle, etenkin kun hinnatkin ovat varsin kohtalaiset tuon tason ravintolassa ainakin pääkaupunkiseudun näkövinkkelistä katseltuna.

Iltamme jatkui hotellilla viiniä juoden ja laskuvarjohyppykokemusta kertaillen. Illan aikana teimme myös päätöksen jäädä Vaasaan vielä toiseksikin yöksi, sillä tekemistä ja näkemistä alueella riittää.

Tiistaina vietimme laiskan aamun. Aamupalan jälkeen nukuimme vielä pikku päiväunet ennen kuin jaksoimme ryhtyä päivän aktiviteetteihin. Suuntasimme autolla Raippaluotoon, jossa kävimme ihastelemassa satamaa ja syömässä Kvarken Breweryssa.

Jatkoimme matkaa Björköhön, jonne meidät vetivät luontopolku ja näkötorni. Kiersimme noin neljän kilometrin mittaisen Bodvattnetin reitin, jonka varrella sijaitsee Saltkaret-näkötorni. Teimme matkaa hiljaksiin ja pidimme pari fiilistelytaukoa. Reitti on helppokulkuinen ja sopii kaikille normaalisti kävelemään kykeneville. Tätä reittiä voin suositella: Todella kaunista saaristomaisemaa ja näkötornista näkee kauas!

Illaksi hain meille ruokaa Subista, koska emme jaksaneet enää nauttia täysipainoista illallista. Vietimmekin illan katsellen sängystä käsin Yleltä Exit-sarjaa, joka koukutti saman tien. Illan aikana ehdimme katsoa jo monta jaksoa, ja kotiin päästyämme varmasti tulee katsottua loputkin. Kaikessa karmeudessaan oivallinen sarja!

Keskiviikkoaamuna oli aika hypätä taas auton kyytiin ja kääntää nokka kohti pohjoista. Ajelimme Pietarsaaren ja Kokkolan kautta Kalajoelle, jossa mieheni mummo asuu. Vietimme siellä yhden yön ennen kuin jatkoimme matkaa Rukalle, jossa vietimme viikon aktiiviloman. Siitä lisää Suomi-lomamme seuraavassa osassa.

Myös Vaasa osoittautui oikein kivaksi kesäkaupungiksi, jonne pitää palata uudelleenkin. Etenkin Merenkurkun maailmanperintökohteen upeat maisemat ansaitsevat vierailun jos toisenkin. Ja voi olla, että innostumme lähtemään laskuvarjokurssille Vaasaan...

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös