Ihana aamulenkki

Sen jälkeen, kun olen siirtynyt opiskelijaelämästä työelämään, olen huomannut olevani aamuihminen. Opiskellessa luulin asian olevan päinvastoin. Nykyään kuitenkin huomaan selkeästi, että aamu on minulle paras aika tehdä kaikki keskittymistä, motivaatiota tai ponnistelua vaativat asiat. Aloitan työt seitsemän aikaan, koska pääni toimii aamulla huomattavasti iltapäivää paremmin.

Kun koulujen sulkeutumisen jälkeen olen siirtynyt etätöihin, pysyi rytmini aluksi aika hyvin. Jopa niin, että aloitin työni vielä tavallista aiemmin. Jossakin vaiheessa nukkumaanmeno kuitenkin vähän venyi, ja siirsin vastaavasti herätyskelloa puoli tuntia myöhemmäksi, puoli seitsemäksi. Edelleen olen joka aamu ollut viimeistään seitsemältä töiden kimpussa, mutta aamuliikunta, jota hienosti aloittelin, jäi pois. Olen kuitenkin huomannut, että päivän aktiivisuus jää aika alhaiseksi, jos liikuntaa ei aloita heti aamulla. Tämän vuoksi päätin tehdä parannuksen asiaan.

Eilen vetäydyin jo puoli kymmenen aikaan sänkyyn ja laitoin kellon taas kuudeksi soimaan. En saanut kuitenkaan unta ja nukuin koko yön tosi levottomasti. Kellon soidessa kuudelta pysyin kuitenkin päätöksessäni ja lähdin ulkoilemaan. Aamulenkilläni minun ei ole ollut tarkoituskaan saada varsinaisesti kovaa hikeä tai hengästymistä aikaan, vaan tärkeintä on liikkeelle lähtö, kropan herättely ja aamusta nautiskelu.

Tänään lenkki olikin erityisen ihana, kun ilma oli mitä parhain. Jo aamusta tarkeni hyvin hupparissa, ja aurinko oli nousemassa pilvettömälle taivaalle. Päätin olla laittamatta musaa soimaan kuulokkeista, koska halusin kuunnella luontoääniä. Se kannatti, koska aamuinen lintukonsertti oli mahtavaa kuultavaa.

Kannatti siis herätä ja nyt otan tavoitteekseni herätä aamulenkille joka arkiaamu. Välillä kävelyn sijaan voisin tehdä myös pyörälenkin, ja ehkä tässä kevään mittaan uskaltaudun vähän juoksemaankin. Ihan kököimmällä ilmalla annan itselleni luvan korvata ulkoilun vaikka pilateksella - armollisuutta itsellekin.

Ihanaa viikonjatkoa kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös