Herkullinen tofuwokki G, (V)

Minusta tuntuu, että yksi nykyään yleisistä uudenvuodenlupauksista on syödä enemmän kasvisruokia. Tammikuussa on monilla ollut käynnissä myös vegaanihaaste. Kannankin siis oman korteni kekoon kertomalla teille yhden omista kasvisruokalemppareistani. Tämä herkullinen tofuwokki syntyi ihan omasta kokeilusta, ja siitä on tullut meillä lähes jokaviikkoinen ruoka, jota teen ison satsin ja syömme sitä sitten vielä pakastimestakin. Resepti on gluteeniton ja helposti täysin vegaaniseksi muokattavissa.

Laitan ohjeeseen suuntaa-antavat määrät tarvittavista raaka-aineista, mutta suosittelen muokkaamaan esim. kasvisten ja mausteiden määriä oman maun mukaan. Me syömme todella mausteista ruokaa, joten vähemmän tuliseen tai valkosipuliseen ruokaan tottuneiden kannattaa vähentää chilin ja valkosipulin määrää. Ohjetta kannattaa muutenkin muokata lisäämällä omia lempikasviksia ja/tai -pähkinäitä tai vaikka kaapin ylijäämiä.

Meillä ei ole wokkipannua, joten paistan kasvikset ja tofut kuumalla valurautapannulla. Kasvikset kannattaa paistella tarpeeksi pienissä erissä, jotta pannu pysyy tarpeeksi kuumana. Tällöin kasviksista saa sopivan rapeita. Wokki kannattaa kasata mahdollisimman suuressa astiassa, jotta sekoittaminen on helpompaa paikkoja sotkematta.

Tofuwokki, G (V)

Ainekset:

2 pakettia (2 × 180g) SoFine Asian Spiced tofua

paketti (225g) Mama riisinuudeleita
400-500g valko- tai punakaali
1 iso paprika
3-4 porkkanaa
5 valkosipulinkynttä
2 isoa tulista chiliä
2 sipulia
öljyä paistamiseen ja nuudeleiden sekaan
2-3 rkl punaista currytahnaa
1 rkl soijakastiketta
1 limen mehu (tai 1-2 rkl valmista limetäysmehua)
1 tl kalakastiketta (jätä pois, jos haluat täysin vegaanisen ruoan)
2dl cashew-pähkinöitä
puoli ruukkua korianteria, jos haluat

Valmistusohjeet:

Kuori porkkanat ja valkosipulinkynnet. Tee paprikasta, kaalista, sipulista ja porkkanasta ohuita suikaleita. Itse raastan porkkanan ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Pilkon kaiken noin sormen mittaisiksi suikaleiksi. Murskaa valkosipuli tai pilko se pieneksi. Pilko chilit. Poista siemenet, jos et halua kovin tulista ruokaa.

Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili vielä lämpenevällä pannulla ja kaada isoon astiaan, johon kokoat wokin (esim. iso kattila). Paista loput kasvikset pienissä erissä. Lisää välissä vähän öljyä. Itse olen käyttänyt paistamiseen rypsi- tai oliiviöljyä. Kasviksia kannattaa paistaa siten, että ne saavat vähän väriä pintaansa, mutta pysyvät vielä rapsakoina. Paista tofupalasia niin, että ne saavat myös väriä pintaan. Paahda cashew-pähkinöitä kevyesti. Sekoita kaikki paistetut ainekset keskenään.

Paistamisen puolivälissä voit pistää vettä kiehumaan isoon kattilaan. Lisää nuudelit kiehuvaan veteen ja laita lämpö pois kattilan levystä. Riisinuudeleita tarvitsee keittää vain pari-kolme minuuttia. Kaada kypsistä nuudeleista vesi pois ja lisää niiden sekaan halutessasi esim. seesamiöljyä (muukin öljy käy). Öljy vähentää nuudeleiden tarttumista toisiinsa. Lisää currytahna nuudeleiden joukkoon ja sekoita hyvin. Nuudelit voi ennen curryn lisäämistä pilkkoa vähän pienemmiksi. Lisää nuudelit kasvisten ja tofujen sekaan.

Lisää wokkiin soijakastike, limemehu ja kalakastike. Silppua joukkoon vielä korianteri, jos sitä käytät. Sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vähän suolaa. Huomaa, että soija- ja kalakastikkeissa sekä tofussa on valmiiksi suolaa.

Kuulen mielelläni kommentteja reseptistä, jos päätät tätä kokeilla! Myös muokkausehdotuksia voi lisäillä alle minun ja muiden kokeilijoiden iloksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös