Kuka, mitä, miksi?

Olen Iira, reilu kolmekymppinen espoolaisrouva ja luokanopettaja. Vaimo minusta tuli heinäkuussa 2019, espoolainen luokanopettaja jo vähän aiemmin. Alkujani olen kotoisin Turusta. Harrastan epäsäännöllisesti musiikkia laulaen ja vähän kirjoitellenkin, liikuntaa milloin missäkin muodossa ja kulutan sohvaa höttösarjoja katsellen. Välillä tartun johonkin käsityöprojektiin; osa niistä valmistuu, osa ei. Rakastan matkustelua ja haaveilen elämästä kaukomailla. Reissussa harrastamme mieheni kanssa laitesukellusta, josta kokemusta on jo reilut kymmenen vuotta sekä uudempana tuttavuutena surffausta, jossa olen ilmiömäisen huono, mutta jota rakastan silti.

Olin kokeillut bloggarinsiipiäni muutamaan otteeseen painonhallintaan liittyvien blogien muodossa, mutta ne vaipuivat unholaan sitä mukaa kun motivaatio hiipui. Pidemmiltä reissuilta olimme kirjoitelleet mieheni kanssa matkapäiväkirjamaisia blogeja lähinnä kotona seuraaville perheille ja ystäville. Kirjoitusharrastukseni sai kuitenkin uuden elämän keväällä 2017, kun löimme silloisen sulhaseni kanssa lukkoon aikeemme mennä naimisiin kesällä 2019. Hyvin nopean harkinta-ajan kuluttua perustin hääblogin Jotain keltaista, josta muodostui läheinen harrastus ja isompi osa elämääni kuin osasin etukäteen kuvitellakaan.

Häät tulivat ja menivät, ja kun kaikki hääasiat alkoivat olla käsitelty, oli aika suunnata katsetta tulevaan. Minulla ei ollut halua jatkaa häistä kirjoittamista omien häidemme jälkeen ikäänkuin yleisenä hääilmiötä tutkivana blogina. Kiinnostukseni ei olisi tullut riittämään. Yritin pohtia aihealuetta, josta kirjoittaisin: Terveyteen ja painonhallintaan liittyvä blogi nousi ensimmäisenä mieleeni, koska aihe oli ja on minulle edelleen ajankohtainen, itse asiassa ajankohtaisempi kuin koskaan ennen. Pelkäsin kuitenkin, ettei minulla taaskaan riittäisi motivaatio pelkän painonhallintablogin pitämiseen. Se oli jo kokeiltu.

Myös matkablogin kirjoittamista mietin. Mutta matkustelua tulee tehtyä kuitenkin melko harvoin eikä minusta olisi ollut kirjoittamaan asiantuntijatyyppistä, neuvoja jakavaa blogia. Käsityöblogiakin mietin, ehkä ruokalisällä. Se olisi saattanut motivoida minua tekemään käsiöitä, joita tykkään tehdä, mutta joita olen vähän laiska aloittamaan ja kokeilemaan uusia reseptejä. Mutta jotenkin sekin tuntui teennäiseltä. Vielä teennäisemmältä tuntui ajatus blogista, jossa käsitellään ekologisemmin elämistä, vaikka aihe kyllä kiinnostaa ja asiassa olisi riittänyt opiskeltavaa.

Olin siis tilanteessa, johon en uskonut päätyväni: Aloittamassa lifestyle-blogia, joka yhditelee kaikkia edellämainittuja ja paljon muuta. En koskaan ajatellut (enkä kyllä ajattele edelleenkään), että elämäni olisi niin mielenkiintoista, että siitä kannattaisi julkisesti kirjoittaa. Mutta kirjoitanpa silti, mahtuuhan näitä blogeja nettiin. Ehkäpä joku haluaakin lukea, millaista oli missäkin reissussa ja miten yritän triljoonatta kertaa laihduttaa.

Jos olet jaksanut lukea tämän maratonesittelyn loppuun, kiitän sinua kiinnostuksesta! Ehkäpä jaksat lueskella myös muita tekstejäni, joita putkahtelee vaihtelevalla tahdilla. Tervetuloa mukaan elämääni!

Seuraa Bloglovin' -sivustolla
Vieritä ylös