5 loistavaa vinkkiä mökkihöperöitymiseen

Etelän hiihtolomaviikko on tulossa päätökseen, mutta muu Suomi vasta aloittelee tai odottelee koululaisten lomia, joten vinkit mökkihöperöitymiseen saattavat tulla tarpeeseen. Itse olen tietysti opettajana ollut koko kuluneen viikon lomalla ja viettänyt sen maanantaista asti Lappajärvellä mökkeilemässä mieheni kanssa hänen vanhempiensa mökillä. Viimeksi mökkeilimme täällä heinäkuussa, ja tuosta mökkireissusta voit lukea tämän linkin kautta.

Uudeltamaalta poistumista ei koronatilanteen vuoksi suositeltu, mutta totesimme, että mökkeilemään uskallamme tulla pienten varotoimenpideiden avulla. Tilasimme ruoat keräiltynä matkan varrelle Prismasta, jolloin meidän tarvitsi vain piipahtaa hakemassa kassit Prisman noutopisteeltä. Kerran kävimme pikaisesti täydentämässä ruokakaappeja Lappajärvellä, mutta muutoin olemme pysytelleet omissa oloissamme.

Mökkihöperöitymistä onkin tapahtunut ja tässä viisi parasta vinkkiäni. Näistähän voi olla apua myös tiukentuvien koronarajoitusten kanssa painiville.

1. Minimoi askelmäärä.

Myös lomalla ranteessani on kulkenut älykello, joka mittaa mm. askelia. Askelmääräni on kokenut tällä viikolla melkoisen romahduksen normaaliin työviikkoon verrattuna, mutta mitäs siitä! Ensi viikolla sitä on sitten varmasti enemmän virtaa.

2. Luovu rutiineista.

Uskalla päästää irti arkea määrittävistä rutiineista. Itse olen tämän viikon pitänyt taukoa hiusten harjaamisesta. Tänä aamuna harjasin hiukset ensimmäistä kertaa maanantain jälkeen. Pelkäsin kovaa taistelua, mutta melko helposti sain kuontalon kuriin.

3. Innostu uudesta harrastuksesta.

Uusi harrastus imaisee mukaansa eikä sisältä tee mieli poistuakaan. Minä päätin innostua jälleen ompelusta. En ole siis loman aikana pistoakaan tehnyt, koska kone on kotona, mutta taustatyö on hyvin hoidettu: Kangaskaupat ja kaavat on kartoitettu, vinkkejä luettu ja katsottu ja ensimmäinen ompelutyö päätetty. Tilasinpa tarvikkeetkin. Ompelu on kuulunut elämääni silloin tällöin noin kymmenen vuoden ajan, mutta toivoisin oppivani paremmaksi ja ennen kaikkea säännöllisemmäksi ompelijaksi. Omien vaatteiden ompelu kun olisi eettisesti kannatettavaa ja minun kropallani suositeltavaa.

4. Aloita liian kunnianhimoinen projekti.

Lumilinnan rakentaminen perfektionismiin taipuvaisen tekniikan tohtorin kanssa. Tarvitseeko muuta sanoa? Itse ajattelin panostaa kokoon, mutta puoliso rupesikin pikkutarkaksi. Yhden seinän saimme valmiiksi, mutta sekin sortui yön lämmössä, joten se siitä sitten. Jos lumilinnan rakennus ei houkuta, voisi muita vastaavia projekteja olla esimerkiksi valtava palapeli, koko vaatevaraston inventaario, valokuvien järjestäminen ja lapsiperheissä keksitään varmasti monia muita hienoja ideoita.

5. Penkkiurheile.

Hiihdon MM-kisat alkoivat sopivasti keskiviikkona ja jatkuvat vielä koko ensi viikon. Loppuviikosta voi seurata myös yleisurheilun halli-EM-kisoja. Minähän katson milloin mitäkin lajia ja kisoja, ja lomalla on ihana kun voi rauhassa kölliä sohvan pohjalla. Onneksi meillä on täällä kaksi mökkiä käytössä, koska mieheni ei jaksa katsoa oikeastaan mitään urheilua, joten hän on paennut lukemaan toiseen mökkiin, kun minä olen seurannut kisoja.

Näissä merkeissä oma lomani on ainakin sujunut rattoisasti ja mökkihöperöityminen on ollut taattua. Nyt pitäisi laittaa paikat kuntoon, pakata auto ja matkustaa takaisin etelään. Huomenna on tiedossa paluu töihin. Muutoin ajatus ei ahdista, mutta aikainen herääminen ei houkuta. Onneksi kelin pitäisi ensi viikollakin olla aurinkoinen!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös